in verbinding met elkaar

Liefde

Titel: Two-Gether

Materiaal: Acryl op Katoen

Jaar: 2022

Afmetingen schilderij: 50×50 cm

Privé collectie

Thema

Dit werk gaat over liefde. Tussen mijn man en mij. Terwijl onze dochters volwassenheid in stappen, stappen wij in een volgende fase van onze relatie. De rijpe liefde die naar een volgende diepte gaat.

Maakproces

Op een extreem warme juli dag, ging ik in mijn tuin schilderen met mijn kunstvriendin. Op dat moment was ik ook met een ander werk bezig. Deze canvas gebruikte ik als ik in dat andere werk vastliep. In de eerste instantie zag ik er niet zo veel in. Ik liet het werk voor een paar maanden rijpen. Volgende keer sprak ik weer af met dezelfde vriendin. Wederom was het extreem heet, ik speelde met de verf en gebruikte ik veel water op het doek. Op enig moment voelde ik dat ik iets essentieels geschilderd had. Ik begreep het nog niet. Maar ik wist dat ik moest stoppen met verder schilderen.

Weer een paar maanden later, kon ik pas zien wat dit werk verbeelde, toen de liefde voor wat ik zag me overspoelde. Het bijzondere hieraan was dat ik het pas kon zien, toen ik de foto van de foto van dit schilderij zag.