in liefde loslaten

Het vrije kind

Titel: Sweet Child of Mine

Materiaal: Acryl op doek

Jaar: 2022-23

Afmetingen schilderij: 30×40 cm

Te koop voor: €599,-

incl baklijst

Thema

Er komt een moment in het leven dat we volwassen worden. Innerlijk volwassen wel te verstaan. Bij dit proces hoort emotioneel loskomen van de ouders. En dit kan pas, als we de pijn kunnen dragen van het gemis. Door het volledig aannemen van de pijn, ontstaat er ruimte voorde liefde voor wat er was en voor wat er is. Dan is het kind vrij. En kan de volwassene, volwassen worden.

Maakproces

Dit schilderij heeft lang mogen rijpen. Tijdens de opleiding Kunstreis van de Ziel, in januari 2022, maakten we verbinding met het vrije kind in onszelf en brachten dit gevoel op het doek tot expressie. Vlak na de thuiskomst, begon het werk te transformeren. Het initiële beeld verdween onder chaotische laag kleuren.

Na ongeveer 1,5 jaar dacht ik weer aan dit werk. Intuïtief pakte ik de kleur rood en bedekte er vrijwel alles mee. Hierna begon ik langzaam de vormen te onderscheiden. Van een kind met haar moeder, dat alle kanten op kijkt, maar niet naar het kind. Later bleek de vader er voor een deel ook te zijn. Toen ik liefde voelde voor wat ik hier zag, wist ik dat het goed zit. Dat we weer oké zijn.