Mijn lieve vriendin Marion, met wie ik een zelfde fascinatie voor creatieve expressie deel, biedt me een uitdaging aan. Ze nodigt me uit om een intuïtieve schilderij te maken met als thema "vrijheid". Voor haar. 
Eerst aarzelend, "ik heb nog nooit een iets voor de ander gemaakt", neem ik de uitdaging aan. Ik ga dit doen, in haar bijzijn. Afgestemd op de betekenis die zij geeft aan vrijheid. 
Innerlijk Portret | Vrijheid in samenwerking
Vrijheid Zonder Titel | 2020
Terwijl we ons installeren in haar atelier, ontstaat er spontaan een idee om, in plaats van erover te praten, dit thema gezamenlijk al schilderend te verkennen. Samen op één doek. Beiden tegelijk. 
Al werkend, komen we erachter dat vrijheid vele gezichten en perspectieven kent. Om vrijheid te ervaren is het nodig om vrijheid te geven. Hoe spannend is dat?
Marion heeft een blog geschreven over deze ervaring. Lees haar blog hier.
Ik nodig je ook uit om verder op haar site rond te kijken. Haar (be)leefwereld te ontdekken. Haar prachtige werken te bewonderen. Je te laten inspireren.
Marion heeft een hele site gewijd aan haar ervaringsverhalen: kunstzinnigereis.nl. Wat het haar brengt om haar innerlijke wereld creatief te onderzoeken. Wat ze daarin van zichzelf tegenkomt. 
Op een grappige en tegelijk diepzinnige manier beschreven. Poëzie in taal en beeld.

andere ervaringen: