Verder lezen | innerlijk leiderschap
Innerlijk leiderschap gaat over bewust aanwezig zijn in je innerlijke wereld en 
bewust kiezen van waaruit je leeft en handelt:
Onderzoeken, waarnemen, voelen, 
ervaren en bewust worden van wat er is.
Erkennen wat erkend wil worden;
Voeden wat gevoed wil worden;
Bevrijden wat bevrijd wil worden.
Creëren vanuit inspiratie en innerlijke kracht.
Steeds opnieuw.​​​​​​​
Innerlijk Portret -innerlijk leiderschap. Kiezen van waaruit je wilt leven en creëren.
De oorsprong | 2020
Mensen zijn complexe wezens. We hebben een bewustzijn, instincten, gedachtes, emoties, verlangens, lichamelijke gewaarwordingen, intuïtie. 
En een mogelijkheid om bewust onze levens te creëren. Toch leven en creëren we vaak onbewust. We reageren dan op onze omgeving vanuit aangeleerde patronen:
 *omdat we delen van onszelf, die we niet zo fijn vinden of die niet passen bij wat sociaal wenselijk is, verdringen en verstoppen;
 *omdat we geleid worden door onze angsten;
 *omdat we bevestiging van anderen denken nodig te hebben;
 *omdat we iemand of iets niet kwijt willen raken...​​​​​​​​​​​​​​
Hoe jij je innerlijk leiderschap inzet, 
toont zich in de uiterlijke omstandigheden 
in je leven en op je werk. 
Innerlijk leiderschap is naar binnen gericht leiderschap
Het gaat om observeren, voelen, erkennen, helen en bewust kiezen van waaruit je wilt leven en handelen. Het is innerlijk-werk in het hier en nu.
Het is geen methode of een trucje dat je aanleert. Het is een manier van leven. Hoe moeilijk je levensomstandigheden zijn. Hoe diep ingegraveerd je belemmerende patronen. Hoe ongezond de dynamieken zijn op je werk of in je relaties. Je hebt een keuze, hoe je hier innerlijk mee omgaat. Waar je je aandacht op richt. Of je iets aangaat, heelt, er tegen vecht of uit de weg loopt. 

IN DE ORGANISATIES
Ik geloof dat de wereld nu leiders nodig heeft die in de eerste plaats leider zijn van hun innerlijk. Dit zijn de leiders die bewust zijn van hun innerlijke krachtbronnen en van hun kwetsbaarheden. Hun schaduw en hun licht. Ze weten wat hen beweegt en welke impact zij hebben op hun omgeving. Ze zijn zich bewust van de consequenties van hun keuzes. Dit zijn leiders die inspireren. Ze zijn niet bang om ongemak te verdragen en ruimte te creëren voor een gesprek dat er toe doet.

Lees verder: