Ik liep al een tijd rond met de vraag waarom mijn nieuwe baan niet die energie gaf die ik normaal bij de start van een nieuwe uitdaging ervaar.
Renata boodt aan mij te helpen bij deze vraag. Mijn eerste reactie was:” Maar ik ben helemaal niet creatief”. 

Maar wat ben ik blij dat ik toch de stap heb gezet. Renata helpt je op een hele rustige maar heldere wijze je hulpvraag scherp te krijgen door vooral goed door te vragen.

Als een hoofdtype heb je de neiging om vooral alles de beredeneren maar Renata weet je voor de start van de creative sessie uit het denken te halen en je meer bewust te laten zijn van je gevoel.

De setting, een geweldige mooie rustgevende groene omgeving, maakt dat je echt helemaal focus kan hebben op het moment.

Renata legt helder uit welke creative vormen ondersteunend gaan zijn aan het vinden van de antwoorden op je hulpvraag. Er volgt een hele duidelijke uitleg over het gebruik van de materialen. Door te laten zien hoe je de materialen kunt gebruiken. 

De creative sessie start met de vraag hoe een ideale werkomgeving er voor mij uitziet. Iets wat gespannen start ik de “krijt sessie”. Als het maar ergens op lijkt, Echter al snel zijn alle gedachten weg en komen er kleuren en vormen op mijn papier zonder dat ik er over nadenk. Er ontstaat als vanzelf een kunstwerk, mijn kunstwerk. Deze creatie blijkt een mooie ondersteuning te zijn bij de vragen die er volgen naar aanleiding van het gesprek waarmee we gestart zijn. Wat opvalt is dat Renata heel goed heeft geluisterd en verrassende en scherpe vragen weet te stellen. Bij de beantwoording biedt mijn kunstwerk een mooie ondersteuning door het vanuit verschillende perspectieve te bekijken. Het heeft mij erg geholpen om niet alleen alles te beredeneren maar ook meer bij mijn gevoel te komen. Waardoor voor mij scherper werd waar ik in mijn werkomgeving tegenaan liep.
Een tweede werkvorm gaf uiteindelijk meer contouren aan eerder ontstane inzichten. Door de twee werkvormen en kunstwerken met elkaar in verbinding te brengen, geholpen door de verdere verscherpende vragen van Renata, ontstond er voor mij een heel helder beeld van wat ik miste in mijn nieuwe functie en wat ik belangrijk vind in mijn werk. En hoewel ik de situatie op korte termijn net kan veranderen heeft het inzicht mij rust gegeven. ​​​​​​​​​​​​​​

De gedachte dat je creatief moet zijn heb ik na deze sessie losgelaten. 
De creativiteit ontstaat als vanzelf omdat je uit je denken gaat en meer komt bij je intuïtie en daarmee gevoel. 

Ik zou bij een volgende hulpvraag zeker weer kiezen voor deze sessie. Nooit gedacht dat ik dit als nuchtere hoofdmens zou zeggen, maar ik raad het echt iedereen aan.
 
Dit heeft zeker te maken met de begeleiding door Renata, Een heldere uitleg, rust, oprecht luisterend, scherpe vraagstelling en goed doorvragen maakt dat ik met antwoorden naar huis ging.

Renata bedankt voor deze mooie en waardevolle sessie, ik raad deze vorm echt aan!

~Monique~

Andere ervaringen: