Op je werk | aanleiding
Organisaties bieden een diversiteit aan situaties en uitdagingen die je kunt zien als een uitnodiging om innerlijk op reis te gaan.
De elementen | 2019
De dynamieken in organisaties kunnen soms ook tot pijnlijke ervaringen leiden. Dit kan een grote impact hebben op je leven en je welbevinden. 
Misschien herken je je eigen situatie in voorbeelden hieronder of heb je met een vergelijkbare situatie te maken: 
 *Je voelt dat werken vanuit (methodische) kennis als enige waarheid, voor jou niet meer klopt. Je ziet in dat hetgeen wat er werkelijk aan de hand is, niet wordt gezien, erkend en besproken.
 *Presteren, hard(er) en sneller werken, competitie, "vechten" om dingen geregeld te krijgen. Dat wil je niet meer. 
 *Je voelt je enorm betrokken. Je neemt te veel verantwoordelijkheid op jezelf, ook de verantwoordelijkheid die niet bij jou hoort. Je begint de tol hiervan op te merken.
 *Je krijgt veel complimenten voor je werk, maar jij ziet niet meer de toegevoegde waarde in van wat je doet. Je voelt je leeg en ontevreden.
 *Je merkt dat het tijd is voor jou om te gaan, maar waar naar toe? Misschien ben je gehecht aan de status van je functie, vind je dat je te veel geïnvesteerd hebt om er te komen of je maakt je zorgen over wat anderen ervan zouden vinden.
 *Na een glansrijke carrière, verandert je positie plotseling. Het bestuur, je leidinggevenden of je team heeft het vertrouwen in jou opgezegd. Je bent of wordt ontslagen.
 *Je dreigt burn out te raken of je bent burn out geraakt.
Ik geloof dat er voor iedereen een ander perspectief mogelijk is. In de eerste plaats, hoe je naar jezelf kijkt. Naar je mogelijkheden en beperkingen. Naar wat je voelt en wat je diep van binnen weet. 
En vervolgens, wat je met dit weten doet. Welke keuzes je maakt. Welke gesprekken je aangaat. En wat je bij de ander laat.